bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

22. 02. 2020. 10:00 - 14:00 OM - Općina Matulji (ispred zgrade), Trg Maršala Tita 11, Matulji Ispred zgrade G - Gradani različite dobi

Vježbe mindfulnessa u prirodi (radionica) - Nataša Jelenić Herega

U današnje vrijeme užurbanosti od iznimne je važnosti usporiti, uhvatiti trenutak za sebe, doživjeti ga što intenzivnije, svim svojim osjetilima. Kultiviranje usredotočene svjesnosti (mindfulnessa) uči nas upravo tome: s namjerom se usredotočiti na sadašnji trenutak s potpunim prihvaćanjem tog iskustva. Istraživanja pokazuju kako je umijeće toga usko povezano s brojnim dobrobitima po naše psihičko i fizičko zdravlje. Ova radionica uključuje nezahtjevno planinarenje okolicom Matulja tijekom koje ćemo zajedno vježbati: hodati svjesno, usredotočeno promatrati ono što nas okružuje, osluškivati zvukove, mirisati zrak, "biti" u prirodi i  s prirodom... i naravno, disati u tišini, jedni pored drugih, osvještavajući osjećaje i senzacije koje se izmjenjuju iz trenutka u trenutak.


VAŽNA OBAVIJEST: Došlo je do promjene u terminu održavanja aktivnosti zbog Smotre zvončara u Matuljima koja je zakazana za 22. veljače. Radionica će se održati tjedan dana kasnije, odnosno u subotu, 29. veljače u 10 sati.