bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

Rijeka psihologije i službeno potekla

Rijeka psihologije i službeno potekla

Jučer je u 18 sati u Zajednici Talijana u Rijeci, odnosno u popularnom „Circolu“, službeno otvorena osma Rijeka psihologije. Tom prigodom je predsjednica riječke Zajednice Talijana gospođa Melita Sciucca izrazila zadovoljstvo što se ovogodišnje otvaranje manifestacije održava upravo u njihovim prostorima.
U službenom dijelu otvaranja pročelnica Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Tamara Martinac-Dorčić istaknula je kako smo veljaču već tradicionalno počeli povezivati s Rijekom psihologije koja nam pokazuje koliko psihologija može doprinijeti kvaliteti života svakoga od nas. Dekanica Filozofskoga fakulteta izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč-Konestra nije skrivala ponos na svoj najagilniji Odsjek i njegov najdugovječniji projekt u čijim aktivnostima rado i sama sudjeluje. Prisutne je pozdravio i zamjenik Gradonačelnika Grada Rijeke gospodin Marko Filipović koji je Rijeku psihologije nazvao etabliranim riječkim brendom koji samo u izvođenje programskih aktivnosti uključuje više od 150 ljudi. Pročelnica Upravnog Odjela za odgoj i školstvo Primorsko-goranske županije mr. sc. Edita Stilin, u ime Primorsko-goranske županije i župana gospodina Zlatka Komadine, izrazila je ponos i zadovoljstvo činjenicom da je Županija generalni pokrovitelj najveće i najbogatije Rijeke psihologije koja je nabujala i izvan granica Rijeke te je službeno i otvorila samu manifestaciju, uz čestitke organizatorima. Nakon pozdravnih govora predsjednica Organizacijskog odbora Rijeke psihologije Ines Jakovčić najavila je bogat i zanimljiv program manifestacije, a prisutnima je prenijela i čestitke predsjednika Hrvatskog psihološkog društva Josipa Lopižića.
Prije glavne aktivnosti večeri, pozvanog predavanja prof. dr. sc. Ingrid Brdar s Odsjeka za psihologiju riječkog Filozofskoga fakulteta pod nazivom „Kako postati i ostati sretan?“, prisutne je zabavio pjevački zbor „Vokalni Studio Rijeka“ pod dirigentskom palicom Suzane Štefanić.
Pitanje o tome kako postati i ostati sretan staro je koliko i čovječanstvo, a jučer smo mogli saznati do koji je važnih spoznaja o sreći znanost došla u zadnjih dvadesetak godina. Prof. Brdar istaknula je kako su za sretan život i dobro zdravlje najvažniji dobri odnosi s bliskim ljudima. Stoga predlažemo da povedete svoje najbliže na neku od stotinjak aktivnosti koji će se održati u sklopu ovogodišnje Rijeke psihologije!