bannerbezlogotipa-1570791367.jpg

Najavljena osma Rijeka psihologije

Najavljena osma Rijeka psihologije
Danas je u Ri-infu službeno najavljena osma Rijeka psihologije koja će poteći našim gradom u ponedjeljak, 18. veljače, a aktivnosti će se odvijati tijekom cijelog tjedna. Manifestacija se provodi u sklopu Tjedna psihologije koji popularizira psihologiju diljem Hrvatske.

Predsjednica organizacijskog odbora Ines Jakovčić najavila je stotinjak aktivnosti koje će se održati na 59 lokacija u Rijeci i okolici. Čak 38 radionica, isto toliko predavanja, 7 dana otvorenih vrata, 2 okrugla stola, 2 tribine, 2 pub-kviza, 2 prodajno-promotivna štanda, po jedan znanstveni kafić, promocija, konferencija za gospodarstvenike, promocija i otvaranje u kojima ćemo se baviti raznim temama. U izvođenju programskih aktivnosti sudjeluje 101 psiholog, 10-ak studenata psihologije i 25 stručnjaka drugih profesija. Teme su vrlo raznolike i zanimljive: prezentirat će se različiti psihoterapijski pravci i neke specifične tehnike koje se koriste u terapijskom radu. Razgovarat će se o psihičkim poremećajima i problemima, roditeljstvu, partnerskim odnosima, razvoju djece i njihovim potrebama. Poslodavci i poduzetnici su pozvani na osmu Konferenciju za gospodarstvenike, sa srednjoškolcima će se razgovarati o problematici nasilja u mladenačkih vezama, roditeljima su ponuđeni određeni modeli za kvalitetno provođenje vremena s djecom, a održat će se i nekoliko aktivnosti za umirovljenike. Psiholozi će pričati o stresu, zdravlju, emocijama, učenju, glazbu, plesu, pričama i bajkama. Svoja znanja iz različitih područja psihologije građani mogu provjeriti u aktivnosti Escape room i u pub-kvizovima koji će se ove godine održati u 2 grada: u Malom Lošinju i u Rijeci. Studenti će prezentirati rezultate svojih istraživanja u Znanstvenom kafiću u kavani Grad. Neke udruge, savjetovališta i institucije otvaraju svoja vrata i pozivaju vas na upoznavanje s njihovim uslugama. Svi detalji o vremenu i mjestu održavanja nalaze se u knjižicama s programom koji je distribuiran kao prilog u današnjem Novom listu te na službenoj internetskoj stranici. Sve su aktivnosti besplatne, a posebno je uz svaku naznačeno kome je namijenjena. Savjetnica za programe Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Lana Golob, pohvalila je raznolikost i zanimljivost tema ovogodišnjeg programa i zadovoljstvo Grada zbog sudjelovanja u organizaciji i financiranju sadržajno bogate manifestacije.

Kao i svake godine, Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter. Ove se godine prikupljaju sredstva za nabavu instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Dva su štanda na kojima građani mogu kupiti promo predmete po cijeni od 3 do 15 kuna. Ponuda je proširena na krpice za naočale koje su "spakirane" u privjesak  i mozgalice s logom manifestacije, a građani mogu kupiti i magnete, markere, kemijske olovke, male blokove, bojanke, kabanice, privjeske za ključeve itd. Posjetite nas na Korzu ispred zgrade bivše pošte od 10 do 14 sati ili u ZTC-u od 16 do 20 sati. U humanitarnu akciju može se uključiti i uplatom na žiro-račun Filozofskog fakulteta (IBAN: HR9123600001101536455, Zagrebačka banka, poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

U ime generalnog pokrovitelja ovogodišnje manifestacije Primorsko-goranske županije, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje mr. sc. Edita Stilin, istaknula je zadovoljstvo činjenicom da se Rijeka psihologija proširila i na druge gradove u Županiji. Naime, aktivnosti se održavaju i u 14 gradova i općina diljem PGŽ, čime je ispunjena njena želja od prije nekoliko godina.

Od ove godine Rijeku psihologije možete pratiti, osim na službenoj internetskoj stranici i na Facebooku, i na Instagramu.