banner-1416556427.jpg

O nama

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije koji se obilježava na državnoj razini s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića u različitim prostorima na području Rijeke.

Tjedan psihologije u Hrvatskoj pokrenulo je Hrvatsko psihološko društvo 2008. godine povodom 55-te obljetnice svog djelovanja, a s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Svake naredne godine Tjedan psihologije se odvija u tjednu kada pada datum osnivanja HPD-a, odnosno 20. veljače. Psiholozi u tom tjednu diljem Hrvatske održavaju brojna predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i druge uobičajene aktivnosti iz svoje prakse.

Godine 2012. na području Rijeke je Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci odlučio obilježiti Tjedan psihologije na malo drugačiji, malo glasniji, malo vidljiviji način i pokrenuo Rijeku psihologije, manifestaciju zanimljivog i znakovitog imena. Rijeka psihologije zamišljena je kao projekt suradnje sveučilišne zajednice, lokalne i regionalne samouprave, neprofitnog i profitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pri tome ima i humanitarni karakter. Osim Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci u organizaciji Rijeke psihologije sudjeluju i Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, Grad Rijeka, Udruga studenata psihologije 'Psirius' i Ri Psi Alumni klub, a svake se godine uključuju i brojni drugi suradnici.

 

Datumi održavanja:

20. - 26. veljače 2012.

18. - 24. veljače 2013.

17. - 23. veljače 2014.