banner-1416556427.jpg

Novosti

Podsjetnik izvoditeljima za prijavu aktivnosti

Podsjetnik izvoditeljima za prijavu aktivnosti
Drage kolegice i kolege, obavještavamo vas da je rok za prijavu aktivnosti Rijeke psihologije pomaknut na 15. siječnja 2015. u 23:59. Svjesni smo da blagdansko raspoloženje, neradni dani, sezona skijanja itd. nisu poticajni za rad i osmišljavanje novih aktivnosti, ali nas datumi održavanja Rijeke psihologije prisiljavaju da program posložimo što prije. Mi kao organizatori manifestacije želimo letke s programom manifestacije na vrijeme dostaviti na sva mjesta provedbe aktivnosti kako biste ih vi – izvoditelji programa mogli distribuirati svojim korisnicima. Stoga vas molimo da prijavite svoju aktivnost do navedenog datuma i doprinesete zanimljivosti još jedne Rijeke psihologije.

Sretan Božić i Nova Godina!

Sretan Božić i Nova Godina!
Od srca vam želimo ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i ostvarenje svih želja u 2015. godini! Naša je da Rijeka psihologije 2015. bude još bogatija programskim aktivnostima od prethodnih, zanimljiva barem kao one prije te dobro posjećena od strane građana koji će doprinijeti uspješnoj humanitarnoj akciji.

Produžetak roka za prijavu aktivnosti!

Produžetak roka za prijavu aktivnosti!
Drage kolegice i kolege, rok za prijavu aktivnosti Rijeke psihologije 2015. godine produžuje se do 7. siječnja 2015. godine. Molimo vas da svoje aktivnosti prijavite do tog datuma zaključno u 23.59 sati kada će sustav biti zaključan. Ukoliko prijavljujete simpozij ili konferenciju, molimo vas da unesete sve pojedinačne aktivnosti koje će se održati u okviru toga. Prijave se vrše putem slijedećeg linka: http://prijave.rijekapsihologije.org/application-form.

Prijave aktivnosti Rijeke psihologije 2015.

Prijave aktivnosti Rijeke psihologije 2015.
Pripreme za novu Rijeku psihologije koja će se održati od 16. do 22. veljače 2015. u sklopu 8. Tjedna psihologije u punom su zamahu. Okupljeni su volonteri, kreće se s izradom hand-made promo materijala za humanitarnu akciju, a od ponedjeljka (17. studenoga) psiholozi mogu prijaviti svoju aktivnost.

Riječkim psiholozima i Rijeci psihologije - državna nagrada za znanost

Riječkim psiholozima i Rijeci psihologije - državna nagrada za znanost
Riječki psiholozi i psihologinje s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Petra Anić, dr. sc. Asmir Gračanin, prof. dr. sc. Jasna Hudek-Knežević, Ines Jakovčić univ. spec., dr. sc. Jasminka Juretić, prof. dr. sc. Nada Krapić, Irena Miletić, dr. sc. Rosanda Pahljina-Reinić, prof. dr. sc. Alessandra Pokrajac-Bulian, dr. sc. Barbara Rončević-Zubković, prof. dr. sc. Sanja Smojver-Ažić, prof. dr. sc. Zoran Sušanj, prof. dr. sc. Vladimir Takšić, prof. dr. sc. Mladenka Tkalčić, Nena Vukelić mag. psi., prof. dr. sc. Ivanka Živčić-Bećirević dobitnici su Državne nagrade za znanost za 2013. g. u kategoriji za popularizaciju i promidžbu znanosti. Dobitnici nagrade su tijekom 2012. i 2013. godine sudjelovali u organizaciji Rijeke psihologije te u izvođenju programskih aktivnostimanifestacije, a detalje možete pročitati u prilogu. Čestitke kolegicama i kolegama.

Što kažu iz Dječjeg vrtića Rijeka?

Što kažu iz Dječjeg vrtića Rijeka?
Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji uručena su 7. ožujka 2014. predstavnicama Dječjeg vrtića Rijeka, psihologinji Ljiljani Brašnić i defektologinji odgajateljici Silvani Klajner koje tom prigodom nisu skrivale zadovoljstvo i zahvalnost! Organizacijski odbor Rijeke psihologije dobio je zahvalnicu, a Silvana Klajner pojasnila je namjenu prikupljenih sredstava za Totalni FM.

Zahvale

Zahvale
Nakon završetka ovogodišnje Rijeke psihologije, moram se zahvaliti u prvom redu svim građanima koji su sudjelovali u programskim aktivnostima i koji su prepoznali zanimljivost i korist onoga što nudimo! Nadalje, hvala svima koji su se uključili u humanitarnu akciju i omogućili Dječjem vrtiću Rijeka nabavku specijalizirane opreme za rad s djecom s motoričkim oštećenjima!

`Psihologija i psihopatologija u ratovima zvijezda`

`Psihologija i psihopatologija u ratovima zvijezda`
Udruga studenata psihologije "Psirius" poziva Vas na predavanje "Psihologija i psihopatologija u ratovima zvijezda (Star Wars)" koje će u sklopu Rijeke psihologije održati Daniel Antunović.

`Priče i metafore u savjetovanju`

`Priče i metafore u savjetovanju`
Udruga studenata psihologije "Psirius" poziva Vas na radionicu "Priče i metafore u savjetovanju" koju će u sklopu Rijeke psihologije održati Mauro Lacovich.

Završena treća Rijeka psihologije

Završena treća Rijeka psihologije
Završila nam je treća Rijeka psihologije, a mi smo više nego zadovoljni vašim sudjelovanjem u aktivnostima, a naročito uključivanjem u humanitarnu akciju! Naravno da smo sve pažljivo bilježili, pa u nastavku slijede brojke koje govore same za sebe.

Buduća događanja

Buduća događanja
Aktivnosti namijenjene studentima psihologije održat će se nakon Tjedna psihologije zbog semestralne pauze i ispitnih rokova u veljači. Studenti će moći saznati o psihologijskim testovima u profesionalnoj prijentaciji nekad i sada, o pričama i metaforama u savjetovanju, psihologiji i psihopatologiji u Ratovima zvijezda te etičnosti i odgovornosti u kreiranju terapijskog konteksta.

Humanitarna akcija

Humanitarna akcija
Humanitarna akcija traje i preko vikenda! Posjetite naš štand na Korzu (ispred Hrvatske pošte) od 10 do 17 sati i u ZTC-u od 16 do 20 sati. Kupite šalicu, bedž, antistress lopticu ili ekološku torbu sa zanimljivostima iz psihologije i doprinesite nabavi specijalizirane opreme za djecu s teškoćama u razvoju za Dječji vrtić Rijeka.

Kuda teče psihologija u petak?

Kuda teče psihologija u petak?
Danas možete saznati što se radi u laboratoriju za eksperimentalnu psihologiju Odsjeka za psihologiju i što sve ne znamo o virtualnim zajednicama oboljelih od anoreksije i bulimije nervoze. Majke i kćeri mogu uz prethodnu najavu uključiti se u radionicu o različitim perspektivama međusobnog odnosa. Obilježavamo i godišnjicu smrti utemeljitelja psihoanalize, velikog Sigmunda Freuda predavanjem u knjižnici PRHG/GAM, a Udruga studenata „Psirius“ poziva sve zainteresirane na izložbu/promociju i projekciju filma o emocijama u Makinu.

Programske aktivnosti četvrtka

Programske aktivnosti četvrtka
Saznajte što je to što nas motivira u svakodnevnom životu, što nam poručuju snovi i kako nam mogu pomoći, zašto smo netolerantni prema drugima, zašto imamo problema s onima koje volimo i kako možemo pomoći žrtvi nasilja u obitelji.

Što smo pripremili za srijedu?

Što smo pripremili za srijedu?
Saznajte trebate li pomoć psihologa te što psihologija misli o šminkanju (je li to prikrivanje ili otkrivanje). Pokušati ćemo vas poučiti kako se nositi sa stresom, kako bolje organizirati svoje vrijeme, kako razviti strategije samopomoći u roditeljstvu, kako odabrati pravu srednju školu ili faks i kako nenasilno riješavati sukobe.

Što poslušati u utorak?

Što poslušati u utorak?
Učenici osnovnih škola mogu saznati kako postaviti ciljeve i planirati učenje. Želite li saznati kako teče rijeka života, odnosno zanima vas nešto više o razvoju čovjeka od začeća i rođenja do starosti i smrti, posjetite izložbu u PRHG/GAM na hodniku gimnazija. Kroz radionice možete saznati kako kvalitetno provesti dva sata sa svojom djecom, a srednjoškolci se mogu upoznati s problematikom trgovanja ljudima. Ako vas zanima kako je to biti na kauču kod psihologa, najavite se u Savjetovalište Smokvina gdje se održava dan otvorenih vrata. O važnosti i ulozi psihološke pomoći kod onkoloških pacijenata saznajte na tribini u Vijećnici Grada Rijeke.

Svečano otvaranje Rijeke psihologije 2014.

Svečano otvaranje Rijeke psihologije 2014.
U 18 sati održat će se i Svečano otvaranje u HKD-u na Sušaku koje će uveličati rektor Sveučilišta u Rijeci, gradonačelnik Grada Rijeke, dekan Filozofskog fakulteta i Pročelnik Odsjeka za psihologiju FFRi. Nakon glazbenog broja Vokalnog studija Rijeka, prof.dr.sc. Dražen Domijan s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci će održati predavanje 'Vidjeti ne znači i znati'.

Održana `pressica` Rijeke psihologije


    Održana `pressica` Rijeke psihologije
Danas u 11 sati u Ri-info centru je održana konferencija za novinare gdje smo najavili bogat program događanja koji je ispred nas sljedećeg tjedna! Novinarima su se obratili Pročelnik Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Zoran Sušanj, Pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo, Sanda Sušanj i predsjednica Organizacijskog odbora Rijeke psihologije, Ines Jakovčić.

Objavljen program Rijeke psihologije 2014.

Objavljen program Rijeke psihologije 2014.
Dragi građani/ke našega Grada, pozivamo vas da pogledate ovogodišnji program Rijeke psihologije na našem webu. Ponovno smo pripremili puno zanimljivosti iz različitih područja psihologije koje će se održavati na više od trideset lokacija u Gradu i okolici.

Promotivni materijali i program ovogodišnje Rijeke psihologije u izradi

Promotivni materijali i program ovogodišnje Rijeke psihologije u izradi
Dragi ljubitelji psihologije, pripreme ovogodišnje Rijeke psihologije se zahuktavaju! Naši vrijedni volonteri izrađuju promotivne materijale koje ćete moći kupiti na promotivno-prodajnim štandovima na Korzu i u ZTC-u, a kolegice i kolege psiholozi prijavili su pedesetak zanimljivih aktivnosti iz različitih područja psihologije. U tijeku je slaganje programa, priprema plakata i letaka, a sve ćete moći vidjeti uskoro i na našim stranicama...

Krenule pripreme za Rijeku psihologije 2014.

Krenule pripreme za Rijeku psihologije 2014.
Krenule su pripreme za novu Rijeku psihologije koja će se održati od 17. do 23. veljače 2014. u sklopu 7. Tjedna psihologije. U tijeku su prijave aktivnosti, izrada promotivnih predmeta za humanitarnu akciju i drugi organizacijski poslovi. Ovim putem pozivamo sve kolegice i kolege psihologe da prijave neku aktivnost iz svog opusa rada. Uputa za prijavu aktivnosti i prijavnicu može se preuzeti u nastavku, a ispunjena prijavnica šalje se na e-mail adresu rijekapsihologije@rijekapsihologije.org do 1. prosinca 2013. godine.

Rijeka psihologije 2013. – zahvale

Rijeka psihologije 2013. – zahvale

Još jedna Rijeka psihologije je iza nas! Nadamo se da su programske aktivnosti bile zanimljive posjetiteljima i da su građani uspjeli saznati nešto zanimljivo i korisno iz psihologije.

            Ovim putem zahvaljujemo se svima onima koji su se na bilo koji način uključili u realizaciju Rijeke psihologije 2013. Zahvaljujemo se Primorsko goranskoj županiji, našem generalnom pokrovitelju, kao i svim drugim pokroviteljima: Gradu Rijeci, Zakladi Sveučilišta u Rijeci, Filozofskom fakultetu u Rijeci, Odsjeku za psihologiju, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa RH, Zagrebačkoj banci i Prospektu d.o.o. Posebnu zahvalu dugujemo našim medijskim pokroviteljima, Novom listu, Radio Rijeci, Totalnom FM-u i KanaluRI.

            Moramo se zahvaliti i našim volonterima - studentima psihologije koji su nam pomogli u organizaciji i provedbi manifestacije. I na kraju se zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama psiholozima koji su nositelji programskih aktivnosti Rijeke psihologije čime je postignuta raznolikost programa te zastupljenost različitih područja i tema.

Prodajno-promotivni štand u Tower Centru

Prodajno-promotivni štand u Tower Centru

Ovim putem obavještavamo vas kako je prodajno-promotivni štand smješten ispred Glavne pošte na Korzu, a ne ispred Radio Rijeke kako je navedeno u promidžbenim materijalima. Ispričavamo se na netočnoj informaciji i pozivamo vas da se uključite u humanitarnu akciju!

Rijeka psihologije 2013. je potekla...


        Rijeka psihologije 2013. je potekla...

18. veljače potekla je druga Rijeka psihologije. Manifestacija je započela Konferencijom za gospodarstvenike, a Svečano je otvaranje održano u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Svečanost su uveličali gradonačelnik Grada Rijeke, Rektor Sveučilišta u Rijeci, dekan Filozofskoga fakulteta u Rijeci, predstavnici pokrovitelja, kolegice i kolege psiholozi i drugi gosti, a manifestaciju je otvorila pročelnica Odjela za školstvo Primorsko-goranske županije.

Program traje sve do nedjelje, pa vas pozivamo da se uključite i saznate što to psihologija zna i može! 

Objavljen program Rijeka psihologije 2013


        Objavljen program Rijeka psihologije 2013

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je na našim stranicama objavljen kompletan program Rijeke psihologije 2013! Prosurfajte stranicama programa i saznajte što su sve pripremili psiholozi ove godine. Sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe između šezdesetak opisanih aktivnosti. Program možete preuzeti u pdf formatu klikom na ovu poveznicu. Uživajte!"

Humanitarna akcija u sklopu Rijeke psihologije 2013.

Humanitarna akcija u sklopu Rijeke psihologije 2013.

Rijeka psihologije osim promocije struke, ima i humanitarni karakter

promotivnih predmeta prikupljaju se sredstva koja se svake godine doniraju u

humanitarne svrhe. Ove godine prikupljena sredstva bit će donirana Odjelu za neurokognitivnu rehabilitaciju Psihijatrijske bolnice Rab.

U humanitarnu akciju možete se uključiti kupovinom antistress loptica i šalica s logotipom Rijeke psihologije te bedževa s različitim zanimljivostima iz psihologije na prodajno-promotivnom štandu koji će biti postavljen od 18. do 24. veljače 2013. od 10 do 17 sati na Korzu ispred Radio Rijeke. Na štandu će studenti psihologije prezentirati brojne zanimljivosti iz područja psihologije. Promotivni materijali prodavat će se i na nekim mjestima održavanja programskih aktivnosti.

Osim kroz kupnju promotivnih predmeta, u ovu humanitarnu akciju možete se uključiti i uplatom izravno na žiro-račun 2360000-1101536455 s pozivom na broj 70505505759-06, uz svrhu uplate humanitarna akcija.