header-za-stranicu.jpg

Novosti

Humanitarna akcija

Humanitarna akcija
I ove godine Rijeka psihologije ima humanitarni karakter. Vrijedni i kreativni studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci ručno su izradili brojne straničnike, bedževe, privjeske, magnete i podmetače sa zanimljivostima iz psihologije koje možete kupiti na prodajno-promotivnom štandu na Korzu (ispred Hrvatske pošte) od ponedjeljka do nedjelje od 10 do 17 sati.

Najavljen 9. tjedan psihologije u Hrvatskoj

Najavljen 9. tjedan psihologije u Hrvatskoj
Hrvatsko psihološko društvo pozvalo je sve kolegice i kolege psihologe da se uključe u obilježavanje Tjedna psihologije u Hrvatskoj (http://www.psihologija.hr/tjedan-psihologije.html). Po deveti put psihologija će sedam dana biti jedna od važnijih tema u brojnim gradovima i mjestima u Hrvatskoj. U Rijeci smo aktivnosti objedinili u našu Rijeku psihologije, a ako još niste, svakako pogledajte bogati ovogodišnji program (http://www.rijekapsihologije.org/program).

Bogati program Rijeke psihologije 2016.

Bogati program Rijeke psihologije 2016.
Dragi ljubitelji psihologije, s veseljem vas obavještavamo da su i ove godine vrijedni kolegice i kolege pripremili bogat i zanimljiv program. U Tjednu psihologije čeka vas šezdesetak aktivnosti iz različitih područja psihologije, a detalje ćete uskoro moći pročitati i na našim web stranicama. Ovim putem se zahvaljujemo svim izvoditeljima programskih aktivnosti koji su svojom prijavom postali dio još jedne Rijeke psihologije.

Sretna Nova 2016 godina

Sretna Nova 2016 godina
Dragi ljubitelji psihologije, želimo vam sretnu i uspješnu Novu 2016. godinu! Neka bude ispunjena lijepim stvarima, pozitivnim događajima i sretnim trenutcima koje ćete podijeliti s dragim ljudima! Mi se veselimo što ćemo podijeliti s vama još jednu Rijeku psihologije koja će uskoro poteći našim gradom! Program započinje 15. veljače, a do tada pratite naše stranice i Facebook profil!

Počele pripreme za Rijeku psihologije 2016.


    Počele pripreme za Rijeku psihologije 2016.
U tijeku su pripreme za još jednu bogatu i zanimljivu Rijeku psihologije. Kolegice i kolege psiholozi smišljaju što će 2016. godine podijeliti s vama iz svoje škrinjice znanja i vještina, a studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci vrijedno izrađuju promotivne predmete koje ćete moći kupiti na našim prodajno-promotivnim štandovima.

U Forticu stigli televizori

U Forticu stigli televizori
Kao i svake godine, Rijeka psihologije je i 2015. imala humanitarni karakter. Prodajom promotivnih predmeta na štandovima i donacijama naših građana prikupljena su sredstva za Centar za rehabilitaciju Fortica, koja su uručena ravnateljici Fortice, gđi. Vesni Đujić.

Uručena sredstva ravnateljici Fortice

Uručena sredstva ravnateljici Fortice
Na tiskovnoj konferenciji održanoj 13. ožujka 2015. u Ri-infu sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji su uručena ravnateljici Centra za rehabilitaciju Forica, Kraljevica. Prikupljeno je ukupno 6.830,00 kn koje će biti utrošene za nabavku najmanje dva televizora budući da se u Fortici obnavljaju kutak za roditelje i dnevni boravak, izvijestila je novinare ravnateljica Vesna Đujić.

„Ja ili vrijeme – pitanje je sad?!“ – predavanje za studente

„Ja ili vrijeme – pitanje je sad?!“ – predavanje za studente
Sljedeći tjedan, u srijedu (11. ožujka 2015.) s početkom u 18 sati održat će se predavanje o vještinama organizacije vremena „Ja ili vrijeme – pitanje je sad?!“. Svi studenti koji žele saznati kako se bolje organizirati i efikasnije trošiti svoje vrijeme trebaju izdvojiti oko sat i pol svoga vremena i pojaviti se u prostoriji 003 Građevinskoga fakulteta u Rijeci (na Kampusu na Trsatu). Ovim predavanjem završavaju sve aktivnosti ovogodišnje Rijeke psihologije, a mi se zahvaljujemo svima koji su nas pratili i podržali na bilo koji način. Vidimo se dogodine!

Radionica za studente: „Ispuni svoj životopis i pronađi posao s lakoćom“

Radionica za studente: „Ispuni svoj životopis i pronađi posao s lakoćom“
Kao što smo već najavili, neke aktivnosti Rijeke psihologije namjenjene studentima održat će se u ožujku. Već sljedeći tjedan, točnije 03. ožujka 2015. (utorak) u 17 h u predavaonici Filozofskog fakulteta u Rijeci F-403 održat će se radionica „Ispuni svoj životopis i pronađi posao s lakoćom“. Ovim putem pozivamo sve studente koji žele naučiti dobro napisati svoj životopis te kako se dobro predstaviti i pripremiti za intervju za posao da sudjeluju u ovoj besplatnoj radionici. Prijave se primaju do 02. ožujka 2015. do 15 h na e-mail adresu: marija.grundler@uniri.hr

Kako je prošla Rijeka psihologije 2015. (video)

Kako je prošla Rijeka psihologije 2015. (video)
Četvrta Rijeka psihologije je službeno završila 22. veljače. Na programu su bile pedeset i tri aktivnosti, koje je pedeset i devet psihologa i izvoditelja drugih struka održalo na trideset i sedam lokacija. Neke od zanimljivih zbivanja posjetila je i kamera portala Moja Rijeka.

Aktivnosti nakon Tjedna psihologije

Aktivnosti nakon Tjedna psihologije
Iako je Tjedan psihologije iza nas, mi u rukavu imamo još nekoliko aktivnosti. 25. veljače roditelji, odgajatelji i djeca DV „Poneštrica“ uputit će se „malim stopama do zdravlja“ kroz zajedničko vježbanje. Studenti mogu saznati kako se bolje organizirati, kako napisati kvalitetan životopis i prijavu za posao, te kako se što bolje prirediti za posao, a datume održavanja pratite na našim stranicama i na oglasnim pločama fakulteta.

Što poslušati u petak?

Što poslušati u petak?
Da psiholozi nisu samo ozbiljni, dokazuje i današnja radionica smjeha kao i zabava koju nam pripremaju studenti psihologije u Riveru uz temu „Privlačnost“. Građani i studenti mogu saznati nešto više o čudesnom razvoju djeteta u prvoj godini života, žene različite životne dobi mogu poslušati predavanje na temu što sve žena jest. Odgovore na pitanja zašto smo netolerantni prema drugim grupama i koji je to drugi mozak našeg tijela poslušajte na današnjim zanimljivim predavanjima. U humanitarnu akcoju možete se uključiti još samo nekoliko dana, štandovi na Korzu i u ZTC-u otvoreni su i preko vikenda!

Četvrtak donosi...

Četvrtak donosi...
Profesori srednje škole pozivaju se na predavanje o profesionalnom usmjeravanju učenika kao prevenciji nezaposlenosti, a roditelji na predavanje o slušanju i razumijevanju djece. Srednjoškolci se mogu uključiti u radionici o darovitosti, te interaktivno predavanje o ljubavi na koje su pozvani i svi zainteresirani građani i studenti.

Srijeda uz Rijeku psihologije

Srijeda uz Rijeku psihologije
Uz stručno vodstvo roditelji se mogu kvalitetno podružiti sa svojom djecom predškolskog i mlađeg školskog uzrasta u trajanju od dva sata, a sportski djelatnici, treneri i sportaši mogu provjeriti imaju li sve što im treba za pobjedu. Građani se mogu uključiti u radionicu o prihvaćanju, a pružatelji usluga u turizmu saznati nešto više o evoluciji komunikacije i marketinga u virtualnom svijetu.

S otvaranja Rijeke psihologije 2015.

S otvaranja Rijeke psihologije 2015.
Jučer u popodnevnim satima i službeno je otvorena Rijeka psihologije 2015.! Nakon što smo se prisjetili Rijeke psihologije 2014. kroz zanimljivi filmić, uvaženi gosti su pozdravili prisutne i uputili brojne pohvale manifestaciji, organizacijskom odboru, studentima volonterima i svima uključenima u organizaciju i provedbu Rijeku psihologije.

Što nam sprema Rijeka psihologije za utorak?

Što nam sprema Rijeka psihologije za utorak?
Osnovnoškolci će imati priliku bolje upoznati sebe na radionici (iz)bacimo poglede iz naših ogledala, a umirovljenici i građani mogu saznati nešto više o suočavanju s tjelesnom boli. Kako prihvatiti neke stvari, kako biti mentalno fit i kako izgleda psihološko savjetovanje možete sznati na današnjim aktivnostima.

Rijeka psihologije 2015. – startni ponedjeljak!

Rijeka psihologije 2015. – startni ponedjeljak!
U ponedjeljak u jutarnjim satima poteći će Rijeka psihologije 2015! Gospodarstvenici će se ponovno okupiti na konferenciji „Psihologija za gospodarstvenike“, maturanti mogu čuti kako aktivnije tražiti posao i pripremiti se za zapošljavanje, dok će roditelje možda zanimati kako odgojiti optimistično dijete.

Rijeka psihologije 2015. službeno najavljena

Rijeka psihologije 2015. službeno najavljena
U petak (13.02.) službeno je najavljena ovogodišnja Rijeka psihologije! Bogati program je predstavio voditelj Centra za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci, profesor Zoran Sušanj, a o organizaciji i humanitarnoj akciji novinarima je ispričala predsjednica organizacijskog odbora, Ines Jakovčić.

Novi promotivni materijali manifestacije

Novi promotivni materijali manifestacije
Osim kupnjom promotivnih predmeta, u ovu se humanitarnu akciju možete uključiti i uplatom sredstava izravno na žiro-račun 2360000-1101536455 (poziv na broj 70505505759-06, svrha uplate: Humanitarna akcija). Vidimo se na štandovima!

Objavljen program Rijeke psihologije 2015.

Objavljen program Rijeke psihologije 2015.
Kliknite na http://www.rijekapsihologije.org/program i bacite oko na ovogodišnji program manifestacije! Za velike i male, stare i mlade, pokušali smo ponuditi za svakoga ponešto! Kao i svake godine, uz svaku aktivnost naznačeno je vrijeme i mjesto održavanja i informacija kome je namijenjena. Obratite pažnju na napomene o najavama Prolistajte program, pročitajte sažetke – sigurni smo da ćete pronaći nešto za sebe!

Podsjetnik izvoditeljima za prijavu aktivnosti

Podsjetnik izvoditeljima za prijavu aktivnosti
Drage kolegice i kolege, obavještavamo vas da je rok za prijavu aktivnosti Rijeke psihologije pomaknut na 15. siječnja 2015. u 23:59. Svjesni smo da blagdansko raspoloženje, neradni dani, sezona skijanja itd. nisu poticajni za rad i osmišljavanje novih aktivnosti, ali nas datumi održavanja Rijeke psihologije prisiljavaju da program posložimo što prije. Mi kao organizatori manifestacije želimo letke s programom manifestacije na vrijeme dostaviti na sva mjesta provedbe aktivnosti kako biste ih vi – izvoditelji programa mogli distribuirati svojim korisnicima. Stoga vas molimo da prijavite svoju aktivnost do navedenog datuma i doprinesete zanimljivosti još jedne Rijeke psihologije.

Sretan Božić i Nova Godina!

Sretan Božić i Nova Godina!
Od srca vam želimo ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i ostvarenje svih želja u 2015. godini! Naša je da Rijeka psihologije 2015. bude još bogatija programskim aktivnostima od prethodnih, zanimljiva barem kao one prije te dobro posjećena od strane građana koji će doprinijeti uspješnoj humanitarnoj akciji.

Produžetak roka za prijavu aktivnosti!

Produžetak roka za prijavu aktivnosti!
Drage kolegice i kolege, rok za prijavu aktivnosti Rijeke psihologije 2015. godine produžuje se do 7. siječnja 2015. godine. Molimo vas da svoje aktivnosti prijavite do tog datuma zaključno u 23.59 sati kada će sustav biti zaključan. Ukoliko prijavljujete simpozij ili konferenciju, molimo vas da unesete sve pojedinačne aktivnosti koje će se održati u okviru toga. Prijave se vrše putem slijedećeg linka: http://prijave.rijekapsihologije.org/application-form.

Prijave aktivnosti Rijeke psihologije 2015.

Prijave aktivnosti Rijeke psihologije 2015.
Pripreme za novu Rijeku psihologije koja će se održati od 16. do 22. veljače 2015. u sklopu 8. Tjedna psihologije u punom su zamahu. Okupljeni su volonteri, kreće se s izradom hand-made promo materijala za humanitarnu akciju, a od ponedjeljka (17. studenoga) psiholozi mogu prijaviti svoju aktivnost.

Riječkim psiholozima i Rijeci psihologije - državna nagrada za znanost

Riječkim psiholozima i Rijeci psihologije - državna nagrada za znanost
Riječki psiholozi i psihologinje s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Petra Anić, dr. sc. Asmir Gračanin, prof. dr. sc. Jasna Hudek-Knežević, Ines Jakovčić univ. spec., dr. sc. Jasminka Juretić, prof. dr. sc. Nada Krapić, Irena Miletić, dr. sc. Rosanda Pahljina-Reinić, prof. dr. sc. Alessandra Pokrajac-Bulian, dr. sc. Barbara Rončević-Zubković, prof. dr. sc. Sanja Smojver-Ažić, prof. dr. sc. Zoran Sušanj, prof. dr. sc. Vladimir Takšić, prof. dr. sc. Mladenka Tkalčić, Nena Vukelić mag. psi., prof. dr. sc. Ivanka Živčić-Bećirević dobitnici su Državne nagrade za znanost za 2013. g. u kategoriji za popularizaciju i promidžbu znanosti. Dobitnici nagrade su tijekom 2012. i 2013. godine sudjelovali u organizaciji Rijeke psihologije te u izvođenju programskih aktivnostimanifestacije, a detalje možete pročitati u prilogu. Čestitke kolegicama i kolegama.

Što kažu iz Dječjeg vrtića Rijeka?

Što kažu iz Dječjeg vrtića Rijeka?
Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji uručena su 7. ožujka 2014. predstavnicama Dječjeg vrtića Rijeka, psihologinji Ljiljani Brašnić i defektologinji odgajateljici Silvani Klajner koje tom prigodom nisu skrivale zadovoljstvo i zahvalnost! Organizacijski odbor Rijeke psihologije dobio je zahvalnicu, a Silvana Klajner pojasnila je namjenu prikupljenih sredstava za Totalni FM.

Zahvale

Zahvale
Nakon završetka ovogodišnje Rijeke psihologije, moram se zahvaliti u prvom redu svim građanima koji su sudjelovali u programskim aktivnostima i koji su prepoznali zanimljivost i korist onoga što nudimo! Nadalje, hvala svima koji su se uključili u humanitarnu akciju i omogućili Dječjem vrtiću Rijeka nabavku specijalizirane opreme za rad s djecom s motoričkim oštećenjima!

`Psihologija i psihopatologija u ratovima zvijezda`

`Psihologija i psihopatologija u ratovima zvijezda`
Udruga studenata psihologije "Psirius" poziva Vas na predavanje "Psihologija i psihopatologija u ratovima zvijezda (Star Wars)" koje će u sklopu Rijeke psihologije održati Daniel Antunović.

`Priče i metafore u savjetovanju`

`Priče i metafore u savjetovanju`
Udruga studenata psihologije "Psirius" poziva Vas na radionicu "Priče i metafore u savjetovanju" koju će u sklopu Rijeke psihologije održati Mauro Lacovich.